Олімпіади глобального масштабу

18.06.2019

У наші дні наука та технології розвиваються семимильними кроками! Відбувається це не без участі молодих людей, котрі не бояться зустрітись із супротивниками на полі бою. Вірніше, на численних конкурсах та олімпіадах, що проводяться в ім’я науки у всьому світі. Сьогодні ми розповімо про декілька з них.

Genius Olympiad

Олімпіада, заснована університетом SUNY (State University of New York at Oswego), проводиться щорічно у другій половині червня в Нью-Йорку серед учнів старших класів, що приїжджають зі всього світу. Мінімальний вік учасників – 13 років. Крім того, обов’язковою умовою є високий рівень англійської.

Олімпіади глобального масштабу

Юні обдарування змагаються у пошуках шляхів розв'язання екологічних проблем та впровадження інновацій. Організатори прагнуть надихнути школярів на дбайливе ставлення до довкілля, а також проінформувати суспільство про глобальні проблеми екології. Учасники представляють проекти у п’яти категоріях: робототехніка, бізнес, наука, мистецтво, письмо.

Youtube video

У 2018 році шість українських школярів отримали призові місця на Genius Olympiad. Серед них золоті призери Валентин Фречка (проект Інноваційна технологія виготовлення паперу з опалого листя) та Катерина Малкіна (Метод біоутилізаціі поліетилену високої щільності). Срібло здобули Валерія Тіщенко (Перетворювач тривимірних механічних коливань в електроенергію) та Максим Терентьєв (Розробка пристроїв для покращення венозного кровообігу за допомогою електричного струму). Бронзові нагороди здобули Софія Петришин (Проектування та розробка приладу для передачі цифрової інформації людям з вадами зору) та Микола Веремчук (Дослідження впливу параметрів оптичної системи на стабільність частинки в оптичній пастці).

Кожен учасник отримує сертифікат учасника Олімпіади Геніїв. Роботи, представлені у кожній категорії, оцінюються та нагороджуються окремо.

Гадаєте, цьому конкурсу бракує саме вас? Ознайомтеся з деталями тут: https://www.geniusolympiad.org/.

VEX Robotics Competition

Цей чемпіонат визнаний наймасштабнішим конкурсом робототехніки у світі за версією Книги рекордів Гіннеса! Проводиться за участі фонду The Robotics Education & Competition Foundation. Взяти участь можуть як учні молодших класів, так і старшокласники.

Олімпіади глобального масштабу

Учасники змагаються в командах. Кожній доручено спроектувати робота, який згодом змагатиметься із супротивниками в ігровому змаганні. Турніри проводяться впродовж року в країнах по всьому світу. Переможців запрошують продемонструвати свої сили на чемпіонаті світу VEX у квітні.

Мета змагання – показати школярам, наскільки захопливими можуть бути технології, наука, інженерія та математика. Учасники отримують реальну можливість перевірити і розвинути лідерські та комунікаційні навички, а також вдосконалити вміння працювати в команді.

Youtube video

Готові випробувати свої сили? Тоді тримайте посилання! https://www.vexrobotics.com/vexedr/competition

International Genetically Engineered Machine Competition

IGEM – це головний міжнародний конкурс із синтетичної біології та генної інженерії, що проводиться некомерційною організацією International Genetically Engineered Machine. Вперше його провели у 2003 році як самостійний конкурс у Массачусетському технологічному інституті (MIT).

Олімпіади глобального масштабу

Взяти участь можуть усі охочі. Якщо ви один з них, то вам доведеться сплатити організаційний внесок, а потім подолати декілька етапів змагання. Кожна команда отримує біоконструктор та протягом літа старанно працює над створенням біологічних систем у живих клітинах – від бактерій до ссавців. Робота проводиться у рідній країні, але фінальні презентації та нагородження проходять у Бостоні.

Метою змагання є розробка проектів, що зроблять світ краще та безпечніше як для людей, так і для тварин.

Сміливці, котрі не уявляють життя без біології, можуть ознайомитись з умовами конкурсу тут: https://igem.org/Main_Page.

Intel ISEF

Intel ISEF – це найбільший у світі науковий конкурс для учнів старших класів, який проводиться некомерційною організацією Science Service у США. Мета змагання – виявлення та підтримка молодих талановитих вчених. Конкурс також спонукає до розвитку технічної творчості, вивчення фундаментальних та прикладних наук.

Олімпіади глобального масштабу

Якщо ви вже налаштувалися на перемогу, то знайте, що спочатку треба вибороти перемогу на регіональному та національному Intel ISEF. Лише після цього ви, можливо, отримаєте запрошення на міжнародне змагання.

Участь в цьому конкурсі точно вартує вашого часу! Судіть самі: грошові нагороди варіюються від 600 до 75000 доларів. А той факт, що понад двадцяти Нобелівських* та два лауреати медалі Філдса** були переможцями конкурсу, говорить сам за себе.

До речі, у 2018 році українська школярка Соломія Леньо отримала одразу дві нагороди! Детальніше про її проект “Нейромережева система виявлення та дослідження патологій серця” ви можете прочитати тут.

Youtube video

Хочете поділитись зі світом своєю інноваційною ідеєю? Почніть тут: http://isef.in.ua/ua/.

*Нобелівська премія (англ. Nobel Prize, швед. Nobelpriset) — одна з найпрестижніших міжнародних премій, яку щорічно присуджують за видатні наукові дослідження, революційні винаходи або значний внесок у культуру чи розвиток суспільства.

**Медаль Філдса (англ. Fields Medal) — нагорода, яка надається двом, трьом або чотирьом математикам кожні чотири роки на Міжнародному конгресі Міжнародного математичного союзу. Ця медаль вважається найпрестижнішою відзнакою в математиці і надається молодим математикам молодшим 40 років за значний вклад у науку.©Wikipedia

Google Science Fair

Google Science Fair – це онлайн-конкурс, у якому беруть участь школярі й студенти віком від 13 до 18 років. Учасникам пропонуються розробити та протестувати проект із вирішення тієї чи іншої актуальної проблеми. Після цього їм необхідно зібрати та представити отримані результати у вигляді діаграм, інфографіки тощо, сформулювати висновки, зареєструватися та надіслати проект на конкурс.

Олімпіади глобального масштабу

Головний приз змагання – грант у розмірі 50000 доларів на освіту. Серед інших нагород – поїздка у головний офіс Google, можливість вирушити в експедицію Галапагоськими островами, морська подорож з відомими вченими зі всього світу і багато чого іншого! Усього нараховується 179 призів.

Українські школярі також ставали фіналістами конкурсу. Наприклад, у 2016 році відзначились Антон Тихенко з міста Лубни з проектом “Функціональний протез руки для пацієнтів з електродактилією”, Микита Гордієнко з Києва з проектом “Як розпізнати накопичену втому та запобігти катастрофі”, Поліна Хадєєва з Одеси з проектом “Фотометричне дослідження астероїда 2012 LC1” та Даниїл Кузнєцов із проектом “Роль властивостей геліосинхронних орбіт у тераформуванні планет з використанням легкодоступних у космосі речовин”.

Дізнатись все про конкурс можна тут: www.googlesciencefair.com.

Destination Imagination STEM Team Challenges

Destination Imagination (DI) – це міжнародна освітня організація, що покликана надихати та заохочувати нове покоління новаторів та лідерів.

Олімпіади глобального масштабу

Один зі способів досягнення цієї мети – проведення конкурсу для малюків, школярів та студентів по всьому світу. Учасники формують команди з 7 чоловік та обирають категорію, в якій вони хотіли б працювати: технології, наука, образотворче мистецтво, імпровізація, інженерія, громадянська освіта та раннє навчання. Кожна команда має керівника, який допомагає учасникам, і при цьому не втручається у дослідницький процес.

Протягом 2-4 місяців команди працюють над проектами, щоб представити їх на регіональному конкурсі. Потім кращі з кращих отримують запрошення взяти участь у міжнародному фіналі.

Youtube video

В Україні конкурс також доступний! Щоб дізнатись більше, переходьте на сайт: www.destinationimagination.org/challenge-program/.

Готуйте паспорти, згадуйте уроки англійської, причепурюйте свій винахід та сміливо до бою! Наука не чекатиме!

Команда Toys4brain.

Копіювання матеріалів з сайту toys4brain.com.ua дозволяється тільки за умови вказівки авторства і розміщення зворотнього текстового посилання на кожен скопійований контент.

Відгуки клієнтів

uk
Українська Русский
Чат з продажів
 Українська не у мережі
 Техпідтримка не у мережі
Контакти
Телефон:
Зворотний дзвінок
Email:
Чат з продажів
Контакти