Як LEGO змінив світ дитячих іграшок

25.06.2018
14.04.22

Рік 1891, початок квітня, в бідній селянській сім’ї на заході Данії народжується Оле Кірк Крістіансен. Десята дитина в сім'ї, учень свого старшого брата, Крістіана, Оле мав намір стати теслею, і у нього це майже вийшло. У 1932 році він заснував компанію з виробництва виробів з дерева. Найбільш популярними  були сходи та прасувальні дошки, вони і були основним джерелом доходу. Саме так, з дерев'яної прасувальної дошки і починалася історія LEGO - бренду, який об'єднав дітей усього світу за допомогою кубиків.

LEGO

З дня свого створення LEGO постійно розвивається, створює, змінює, придумує, виходить за рамки.

Як стверджує сам бренд, у своїй діяльності він керується девізом «Only the best is good enough / Нас влаштує лише найкраще». Його мета – надихнути тих, хто тримає майбутнє в своїх руках, і зробити свій внесок у розвиток їхніх творчих здібностей в ігровій та навчальній формі.

Ми зібрали найбільш яскраві події і особливо вагомі факти з життя компанії. Ви, можливо, здивуєтесь, але LEGO – це не лише кольорові кубики. Але почнемо ми все ж з конструкторів.

ТОП-5 конструкторів LEGO

Automatic Binding Bricks

Почесне місце займає найперший конструктор-прародич, створений в Данії в 1949 році. Придбати його можна було лише в країні виробника. Набір мав мало спільного з сучасними конструкторами LEGO, але він дав початок цілій імперії кубиків, - тож без нього, цілком можливо, не було б нічого.

Automatic Binding Bricks

Англійська назва данського конструктора, згідно з сайтом LEGO, була даниною поваги союзним військам, які в 1949 році звільнили Європу і закінчили Другу світову війну. Конструктор виглядав як набір кубиків, які мали роз’єми з боків. У зібраному стані це дозволяло використовувати їх як раму для картин або листівок, які також входили в комплект.

Ninjago NinjaCopter

Конструктори LEGO серії Ніндзяго – це справжній хіт серед дітей та їх батьків. Ці набори стали такими популярними, що надихнули данського сценариста Майкла Хегнера на створення однойменного мультсеріалу.

Ninjago NinjaCopter

Штурмовий гелікоптер Ніндзя – це 516 деталей для самостійного складання Ніндзякоптера і чотири озброєні фігурки (Зейн, Піксел і 2 ніндроіда). З ними діти перетворюються в режисерів улюбленого шоу. Битва над Нью-Нідзяго Сіті набирає небувалого розмаху – боротьба за технокліки ніколи ще не була такою спекотною! Обертові повітряні гвинти і задні реактивні двигуни дозволять виконати найнеймовірніші маневри для того, щоб вийти переможцем з цього бою. Зейн і Піксел об'єднуються проти атакуючих ніндроідов, і багато чого залежить саме від гравця! Яким буде результат битви? Про це відомо лише тим, хто управляє NinjaCopter.

The Millennium Falcon

Тисячолітній сокіл (англ. The Millennium Falcon) - це приголомшлива копія прославленого космічного корабля Хана Соло.

The Millennium Falcon

Це - найчисленніша і найбільш деталізована модель будь-чого, що було створено за всю історію конструкторів. У набір входить 7541 деталь і 11 мініфігурок.

Обирайте такий набір у подарунок для пристрасного любителя LEGO або Зоряних війн. Він його точно оцінить! Ціна за цей набір відповідна, але беручи до уваги те, що конструктор містить найдрібніші і, здавалося б, незначні деталі корабля, вона цілком виправдана. Тут верхні і нижні чотириядерні лазерні гармати, чотиримісна кабіна пілота зі знімним навісом, відділення під підлогою, інженерна консоль і багато, багато іншого.
Ви лише уявіть собі, - сім з половиною тисяч деталей! Ми впевнені, що навіть найвідданіший і прискіпливий фанат франшизи залишиться задоволеним.

До речі, між LEGO та космосом є міцний, непорушний зв'язок. Тисячолітнього соколу у нас на сайті ви не знайдете, але американську ракету-носій, що є близькою йому по духу, - легко. Конструктор LEGO Ideas NASA Аполлон Сатурн-5 містить трохи менше деталей, але і з ним дитина матиме простір для фантазії і отримання нових знань.

Bricks & More: Builders of Tomorrow Set

Bricks & More: Builders of Tomorrow Set

Конструктор, що дозволяє використовувати  уяву по максимуму. У наборі 650 деталей і ніяких обмежень щодо того, що з них можна побудувати. Як то кажуть, все геніальне - просте. Придумуйте власні проекти і реалізовуйте їх за допомогою цього конструктора! Кубики різних кольорів і розмірів зможуть легко перетворитися на будівлі, машини, тварин, людей, рослин, роботів, навіть в цілі міста і світи ... Обмежень немає!

Крім того, деталі можна використовувати як додатковий будівельний матеріал для інших наборів. Адже абсолютно всі кубики LEGO сумісні між собою, незалежно від серії або навіть року випуску.

Disney Princess: Ariel's Magical Kiss

Історія зачарованої принцеси, що обміняла свій голос на ноги, - одна з найпопулярніших казок, коли-небудь створених данським поетом Гансом Християном Андерсеном. У своїй інтерпретації LEGO пропонує юним легоманам уявити, яким було б життя закоханих після хеппі-енду.

Disney Princess: Ariel's Magical Kiss

У нашому розпорядженні невеликий двоповерховий будиночок з оглядовим майданчиком і баштою, дерев'яний пірс з лавкою і аркою, оточений квітами, а ще прогулянковий човен, виконаний в рожевому кольорі. Чи це не райське місце для найкращого побачення принца і колишньої русалоньки? Серед дрібних деталей, що створюють особливий романтичний настрій, ви знайдете яблуко, банан, круасан, 2 золоті келихи, корону, сумочку, весла, прапори, підзорну трубу і жабу.

Вирушайте на пікнік на березі моря або на тривалу морську прогулянку. У цьому конструкторі знайдеться все для будь-якого розвитку подій.

LEGO і STEM-освіта

Хто б міг подумати, що різнокольорові будівельні кубики можуть не лише розважати? Міг би уявити собі щось подібне Оле Кірк? Але в 2014 році нині ліквідований інститут інноваційних технологій і змісту освіти це успішно довів.

Було проведено моніторингове дослідження ефективності впровадження проекту LEGO Foundation. В результаті було виявлено, що ігри з LEGO позитивно впливають на розвиток мислення, комунікативні навички та здатність працювати в команді.

Особливо раді цьому українські першокласники, які стануть учасниками програми з впровадження в шкільну програму ігрових та діяльнісних методів STEM-навчання. У центрі загальної уваги - кубики ЛЕГО (ну і учні з учителями теж)!

STEM-освіта

Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та благодійним фондом The LEGO Foundation був підписаний 10 липня 2010 року. Для початку в проекті були задіяні 13 дитячих садочків в Києві. На сьогодні близько 110 тисяч дітей і 4,5 тисячі педагогів по всій країні мають можливість на собі відчути нову освітню концепцію. Вона має назву «Нова українська школа». Мета - створити школу, в яку учням буде приємно ходити.

Перші класи 100 українських шкіл отримають набори Шість цеглинок для кожного учня і по набору LEGO Play Box в кожен такий клас. Протягом 2018-2019 данський фонд планує забезпечити наборами перші класи всіх шкіл в Україні.

Конструктор LEGO DOTS Підставка для олівців Милий банан 41948
Конструктор LEGO DOTS Підставка для олівців Милий банан 41948
Конструктор для створення унікальної підставки у формі банана для олівців, ручок та іншого канцелярського приладдя. Містить 438 деталей.

Більше, ніж конструктор

LEGO і кіно

Спостерігати за тим, як твої улюблені мініфігурки оживають на екрані, обзаводяться голосами, мімікою і характером - це дійсно круто. Саме тому фільми, мультсеріали і інші телевізійні шоу настільки популярні.

Першою спробою LEGO створити анімоване шоу була дитяча програма «Едвард і друзі». Серія короткометражних мультфільмів була в ефірі з 19 червня 1986 року по 18 грудня 1987. Це добра і повчальна історія про пригоди слоненятка Едварда і його друзів у Фабуленді. Шоу засноване на серії конструкторів LEGO Fabuland, які були дуже популярними з 1979 по 1989 роки.

Ідея знімати повнометражні фільми про пластикові кубики і так само пластикових персонажів спочатку не здавалася вдалою. Компанія почала з виробництва картин, заснованих на всім відомих історіях, як Зоряні війни або Гаррі Поттер. Глядачам LEGO-інтерпретації припали до душі, і бренд у співпраці з Warner Bros.  наважується на випуск фільму, заснованого на його власній серії іграшок.

LEGO Movie

Як віддані шанувальники конструкторів LEGO, так і менш зацікавлені індивіди,  по-справжньому оцінили всі три повнометражні фільми: «Лего фільм» ("The LEGO Movie"), «Лего фільм: Бетмен» ("The LEGO Batman Movie") і «Лего Фільм: Ніндзяго»("The Lego Ninjago Movie"). У всесвіті кожного мультфільму майстерно утримується баланс між гумором, драмою, екшеном і якісною кольоровою картинкою. Та й так, що і дітям, і дорослим буде цікаво спостерігати за розвитком подій.

Останнім на великі екрани вийшов «Лего Ніндзяго фільм». Це - історія про відвагу, дружбу і відданість спільній справі. Тут самураї, ніндзя і сенсеї борються зі злом. Конкретно - з сірим котом, що нападає на вигадане місто Лего Ніндзяго. Але ми не будемо розповідати, звідки все почалося і куди прийшло, щоб не псувати враження тим, хто ще не бачив цього шедевра, але... гарантуємо, що під час перегляду «Лего Ніндзяго фільму» ви будете і сміятися від душі, і змахувати скупу (або не дуже) сльозу зі щоки.

Конструктор LEGO DOTS Браслет з намистинами "Геймер" 41943
Конструктор LEGO DOTS Браслет з намистинами "Геймер" 41943
До набору входять: широкий браслет, що регулюється, і 36 дотсів для його декорування. Конструктор призначений для геймерів від 6 років.

LEGO і відеоігри

Першою відеоогрою LEGO була LEGO Island, що вийшла у 1997 році. Відтоді минуло багато років, й не один десяток мобільних і комп’ютерних ігор побачили світ. Їхню популярність  можна зрозуміти, адже конструктори LEGO знайомі багатьом з дитинства.

Так само як у випадку з фільмами, маємо і адаптації, і власні творіння: ігри про Зоряні війни і Бетмена. А ще комп'ютерні версії пригод Індіани Джонса, Володаря Перснів, Піратів Карибського моря, Гаррі Поттера, динозаврів в Світі Юрського періоду і супергероїв Marvel.

LEGO і відеоігри

Але не варто залишати без уваги відеоігри, що не мають нічого спільного з відомим фільмами. Наприклад, «Лего Світи» (“Lego Worlds”) и «Лего Фільм: Ніндзяго» (“The Lego Ninjago Movie”). Їхня особливість полягає в тому, що події розгортаються максимально наближено один до одного. Граючи в ці та інші відеоігри, ви згадаєте найяскравіші моменти улюблених LEGO-фільмів. Стосовно геймплея все стандартно: персонажі бродять по локаціях, взаємодіють один з одним і з об'єктами, будують і руйнують. Відеоігри - це доступний спосіб зануритися в світ LEGO, що захоплює різноманітністю і реалістичністю.

Конструктор LEGO Friends Ветеринарна клініка Хартлейк-Сіті (41695)
Конструктор LEGO Friends Ветеринарна клініка Хартлейк-Сіті (41695)
У наборі: 2 мініфігурки, деталі для двоповерхової клініки з зоною для стрижки улюбленців, а ще кішка, черепашка й кроленя. Для дітей від 4 років. 111 елементів.
682.00 ₴
614.00 ₴
Детальніше

LEGO і мода

На офіційному сайті LEGO Wear ви знайдете одяг для хлопчиків і дівчаток від 0 до 12 років на всі випадки життя. При цьому абсолютно все, від шкарпеток до курток, виконано в певній тематиці. У дизайні використовуються герої і теми з улюблених конструкторів: Friends, Ninjago, Star Wars, Nexo Knights, Iconic, Duplo, Tec.

LEGO і мода

Дизайнери LEGO Wear подбали не лише про зовнішній вигляд, але й про функціональність! Крім очевидного комфорту і високої якості матеріалів, структура дрібних деталей детально продумана. Ґудзики, кнопки та блискавки допомагають дітям одягатися і розвивають дрібну моторику рук.

LEGO і меблі

Ви, звичайно, можете скористатись клеєм для оздоблення свого інтер’єру кубиками Лего. Але є і менш руйнівний шлях. Італійські дизайнери студії STÜDA спільно з LEGO створили колекцію меблів, яка сумісна з кубиками Лего! Таким чином, ці меблі не лише виглядають стильно, але й дозволяють дітям гратися та створювати нове.

LEGO і меблі

Все це дає простір для фантазії. Діти беруть участь в процесі декорування будинку, а батьки не турбуються про розмальовані фломастерами стіни або диван. Ви можете зібрати вазу, посуд і рамку для фотографій. Розваги і дизайн інтер'єру ще ніколи не мали так багато спільного!

І відносно нова новина: IKEA і Лего об'єднуються для створення колекції меблів. Подробиці нам поки невідомі, але можемо з упевненістю сказати, що це буде щось неймовірне. Ні один, ні інший бренд нас ще не підводив.

Конструктор LEGO Friends Магічні американські гірки на ярмарку (41685)
Конструктор LEGO Friends Магічні американські гірки на ярмарку (41685)
У наборі 4 мініляльки, 2 атракціони, апарат із попкорном, фотобокс, намет-шапіто з тканинним дахом та аксесуари для фокусів. Для дітей віком від 8 років.

LEGO і міста

Лего поступово захоплює нашу планету! Лего-міста, практично повністю побудовані з різнокольорових кубиків, віднайшли своє місце в Європі, Америці та Азії. Все це парки розваг, в яких персонажі і події улюблених дитячих конструкторів оживають безпосередньо на ваших очах. Перший Леголенд був відкритий ще в 1968 році в Данії, в місті Біллунді. Для будівництва кожного міста були використані мільйони кубиків, щоб діти з усього світу могли не тільки розважатися, але й навчатися.

LEGO і міста

Кожен парк розділений на зони, присвячені тій чи іншій серії конструкторів. Без сумнівів, це те місце, яке варто відвідати всім фанатам маленьких різнокольорових кубиків.

Конструктор LEGO Minecraft Грибний будинок 21179
Конструктор LEGO Minecraft Грибний будинок 21179
Набір містить деталі для складання будинку та мініфігурки персонажів Minecraft: Алекс, грибна корова, скелет-вершник, а також елементи та аксесуари з популярної гри.

LEGO і транспорт

Окремий пункт - повнорозмірний автомобіль, який побудували австралієць Стів Саммартіі і румун Рауль Оайда. Складання цього чуда техніки було завершено в грудні 2013 року.

LEGO і транспорт

Важко уявити, яка кількість машинок була зібрана з кубиків за всю історію їх існування, але це авто – єдине в своєму роді. На ньому ви зможете проїхатися з вітерцем! Машина розвиває швидкість до 32 км/год, працюючи на поршнях, що приводяться в рух стисненим повітрям. Усі деталі, крім коліс, шин і приладів на панелі водія, також зібрані з кубиків.

Конструктор LEGO Technic Formula E Porsche 99X Electric (42137)
Конструктор LEGO Technic Formula E Porsche 99X Electric (42137)
Конструктор для дітей старше 9 років, що містить 422 деталі для складання зменшеної копії культового перегонового автомобіля (габарити 60 мм × 310 мм × 120 мм).
LEGO і транспорт

Хочете собі такий же? 500 тисяч кубиків, загальною сумою 60 тисяч доларів, навички машинобудування, - і ось ви роз’їжджаєте по околицях! А ще завантажуєте відео цього дійства на YouTube і за два дні збираєте майже півмільйона переглядів. Принаймні, саме так сталося зі Стівом і Раулем.

LEGO – це дитинство

Незалежно від того, що створює Лего - це завжди про веселощі і знання. Взаємодіючи з конструкторами, вбираючись в стильний одяг або гуляючи по Легопарку, діти одночасно відпочивають, отримують нові знання і розвиваються.

LEGO – це дитинство

Лего сьогодні - це не просто найпопулярніші кубики в світі. LEGO - це символ щасливого і яскравого дитинства.

Лего все глибше проникає в наше повсякденне життя, і це не може не радувати.

Команда Toys4brain.

Копіювання матеріалів з сайту toys4brain.com.ua дозволяється тільки за умови вказівки авторства і розміщення зворотнього текстового посилання на кожен скопійований контент.

Відгуки клієнтів

uk
Українська Русский
Чат з продажів
 Українська не у мережі
 Техпідтримка не у мережі
Контакти
Телефон:
Зворотний дзвінок
Email:
Чат з продажів
Контакти