STEM-лайфхаки до першого вересня

29.08.2018

Незабаром літні безтурботні дні поступляться місцем прекрасній шкільній порі. Тому ми вирішили, що зараз саме час поговорити про те, які іграшки допоможуть школярам у вивченні тих чи інших предметів.

Діти зараз мають набагато більше джерел знань, ніж ті, хто сидів за шкільною партою ще якихось п’ять років тому. Окрім набридлих підручників з правилами і формулами, є ще й STEM-іграшки, що допомагають дітям у процесі навчання. Конструктори і роботи, наукові набори, експерименти, схеми – все це створено, щоб наочно показати школярам, як функціонує світ, в якому вони живуть.

Зірки, супутники і хмари

Конструктор 4M 3D-макет сонячної системи

Холодні зірки і далекі планети насправді мають так мало спільного з тими підручниками з астрономії, які школярі на початку року забирають з бібліотеки. Чого не скажеш про набори японського бренда Artec і науково-пізнавальні набори 4M. Кожен набір призначений для самостійного складання найрізноманітніших моделей, від телескопа до макета сонячної системи . Це й дає можливість побачити, як усе функціонує зсередини: не просто взяти готовий телескоп та дивитися в нього, але й дізнатися його будову.

Трошки про створення погоди

Конструктор 4M Дива погоди

Але давайте спустимося ближче до Землі. Яка причина кислотних дощів, звідки береться вітер, як створити власний тераріум в пляшці? Щоб дізнатися, ви можете скористатись інтернетом чи шкільним підручником для того. Там точно знайдеться така інформація! Але набагато цікавіше не лише дивитись чи читати, а власноруч створити кілька хмар – за допомогою наборів 4M «Дива погоди» і «Метеостанція».

Створіть свій «освітній мікроклімат», в якому буде комфортно навчатись вашій дитині.

Фізика і хімія

О, ці предмети надихнули не один бренд на створення навчальних наборів, конструкторів, роботів… Вони часто перетинаються між собою! На toys4brain навіть є окрема категорія, яка так і називається: «Фізика і хімія». Зверніть увагу на бренд Science Agents, який пропонує експерименти в коміксах. Кожен з цих наборів – це розповідь про захопливі пригоди двох друзів, які запрошуються вас приєднатись до них! Разом з ними розслідуйте крадіжку скарбів, вступайте в Академію мильних бульбашок або ж влаштуйте Велику Хімічну Лабораторію у себе вдома!

Конструктор ENGINO STEM - Закони Ньютона

Зробити так, щоб, приходячи зі школи, дитина не втрачала жагу до знань, дуже просто. Запропонуйте їй дещо нове, зовсім не схоже на те, з чим вона і так кожного дня стикається в школі.

Фізика від бренду законами Ньютона, принципами механіки і похилими площинами трохи ближче, ніж просто читаючи про них в книгах та виконуючи завдання. Вона власноруч складе моделі, що наочно продемонструють ті чи інші фізичні явища і процеси.

Зелена енергія

Один із аспектів цього розділу науки – альтернативна енергія. Конструктори і роботи, набори для складання наукових гаджетів і ще багато інших класних штук ви зустрінете, якщо поринете в цю тему. Заглиблюйтесь у принципи роботи сонячної енергії, а також вивчайте, як працюють механізми, використовуючи у якості палива солону воду, вітер і сонце!

Конструктор Artec Пилосос

В контексті розмови про чистоту, екологію і перербку, не можемо не розказати вам про один більш ніж корисний для планети конструктор. Мова про порохотяг. Так, ваша дитина може власноруч скласти спрощену версію вакуумного порохотягу! Користь такої іграшки подвійна: юний технік дізнається про будову і принцип роботи порохотягів, після чого ще й порядок у домі наведе!

Тепер замість того щоб викинути ще одну пластикову пляшку, ви можете перетворити її в пристрій для очищення.

Наш міні-порохотяг демонструє технологію циклону: пропелер притягує повітря з передньої частини в задню. Це створює зону зниженого тиску повітря в передній частині і, таким чином, пил стягується у порохотяг.

Математика, логіка і програмування

Для найменших

Математика – це величезний світ,знайомство з яким можна почати навіть в наймолодшому віці, тобто вже у 2-3 роки! Саме для таких молодих і талановитих математиків ми радимо пазли Puzzlika. Вони мають мало спільного з тим, чим займаються школярі за своїми партами, але починати треба з малого, правда ж?

Пазл Puzzlika Мої друзі

Пазли Puzzlika – це головоломки для малюків, якісні і прості в експлуатації. Наприклад, складаючи пазл під назвою «Мої друзі», малюку доведеться побудувати логічні зв’язки між кількістю тварин, що зображені на пазлах, і цифрами від 1 до 10. Окрім математичних навичок, такі забавки розвивають пам’ять, увагу і логіку. І все це у віці трьох років!

Серед іграшок, що розвивають логічне мислення малюків, нам також подобаються будівельні кубики CUBIKA. В якому порядку треба поставити один на одного елементи конструктора, щоб отримати крокодила-акробата чи потяг зі скарбами гномів? Рішення таких непростих для маленької дитини завдань – це чудова підготовка до шкільної математики, геометрії.. і в цілому до життя!

Програмування – найперспективніше хобі 21 століття

Математика і програмування мають так багато спільного! А роботи з дронами – це не лише помічники у вивченні цих предметів, це ще й прекрасні мотиватори! Більшість дітей зараз обожнюють усе роботизоване, крилате і балакуче.

Школярі можуть і не цікавитися  математикою, але вони скоріш за все будуть зацікавлені в тому, щоб скласти і відправити в політ найсправжнісінький дрон.

Тому возитися з роботом для них – справжнє задоволення. І ще те, про що вони можуть і не замислюватись, на відміну від їхніх батьків, - користь.
Це не просто математика на пальцях,  це її практичне застосування. Далеке від звичних прикладів, що розв’язуються на шкільній дошці, але таке, що розвиває корисну звичку мислити фундаментально.

Модульний робот-дрон Makeblock Airblock Overseas version Gift Pack

Допомогти вивчити основи програмування допоможе бренд Makeblock. Серед його крутих іграшок знайдуться набори, що дозволяють власноруч скласти десятки різних ґаджетів. З часом їх навіть можна буде використовувати в побуті!

Бренди Haitronic і Arte cтеж пропонують дещо цікаве для вивчення цих предметів. Електронні конструктори для складання робомобіля і розумного автомобіля Haitronic, а ще програмовані світлодіоди й конструктори Artec. Окремим пунктом радимо кнопкового робота. Цю забавку можна запрограмувати усього лише натисканням однієї кнопки!

Artec Кнопковий програмований робот

Оберіть для неї траєкторію  і тривалість руку і спостерігайте, як вона їздить по кімнаті та виконує ваші команди з точністю до міліметра та секунди.

Практична електроніка

Тут набори для хлопчиків, дівчат, матусь, татусів і всіх зацікавлених! Ви навряд чи зустрінете електроніку і схемотехніку у списку шкільних предметів, але їх вивчення точно не буде даремне! Окрім поповнення скарбнички знань, дитина також створить дійсно корисні пристрої для дому.

ОМКА

Бренди Практична електроніка, ЗНАТОК і ОМКА виробляють набори, які мають все для того, щоб ви почали з вивчення основ електроніки, а закінчили, складаючи сенсор прихованої електричної проводки чи автоматичну годівницю для рибок! В комплекті поставки кожного набора є навчальні посібники, що містять опис експериментів і іншу корисну й цікаву інформацію. У компанії монтажної плати, численних проводів, транзисторів, резисторів, кнопок і світлодіодів, вони дозволяють дитині отримати знання і водночас застосувати їх на практиці! Процес навчання ще ніколи не був настільки захопливим!

Книги особливого призначення

Джордж і таємний ключ до Всесвіту

Підручники, зовсім як іграшки, можуть бути різники. Бувають такі, в яких самі лише факти, формули й закони. Але ще є ті, які ми особливо любимо! Ми впевнені, ваші діти теж їх полюблять. В них світ дивовижних історій, опинившись у якому, дитині точно захочеться затриматись. Книги з обкладинками, на яких зазначені лише назва предмета та цифра, варто розбавляти чимось більш цікавим.

Фізика і хімія, біологія і географія, програмування і кодування, інженерія, астрономія і анатомія – сторінки цих книг детально і популярно розкажуть про те, що оточує вашу дитину. Кольорові малюнки, неочікувані повороти і лише найдостовірніші факти нікого не залишать байдужим.

Біологія

Конструктор Artec Скелет

Скелет в шафі ви знайдете в кожному кабінеті біології. Пропонуємо завести власного, щоб разом з ним лякати гостей.. Вірніше, вивчати анатомію людського тіла!

Крім того, для дослідження світу в його найдрібніших подробицях, придивіться до нашого світлового мікроскопу з кратністю збільшення у 300 разів. Завдання не з простих: перед початком роботи з мікроскопом, вам доведеться скласти його самостійно! Таким чином, конструктор підходить для вивчення як біології, так і інженерії.

В цілому кожен набір, робот чи конструктор мають одразу кілька призначень. Перша за все – розважати, адже основні їх споживачі – діти. І лише потім розвивати усі важливі навички і отримувати знання. І, що особливо приємно, варто правильно підійти до вибору усього лише одного набору, щоб оживити інтерес школяра водночас до кількох предметів! Це дійсно працює і зараз кінець серпня – саме час переконатись в цьому на собі.

Проведіть дітей в світ STEM разом з такими різними, але однаково корисними забавками і книгами. Результат не змусить чекати довго! Ви помітите це, коли ваша дитина повернеться зі школи і, замість відеоігор, створить екологічного робота, телеграф чи сенсор дощу.

Вдалого і цікавого вам нового учбового року!

Вчіться. Мрійте. Створюйте.

Команда Toys4brain.

Копіювання матеріалів з сайту toys4brain.com.ua дозволяється тільки за умови вказівки авторства і розміщення зворотнього текстового посилання на кожен скопійований контент.

Відгуки клієнтів

uk
Українська Русский
Чат з продажів
 Українська не у мережі
 Техпідтримка не у мережі
Контакти
Телефон:
Зворотний дзвінок
Email:
Чат з продажів
Контакти