18 STEM-іграшок, які ви захочете вже і зараз

13.05.2020

Є чимало способів мотивувати дітей навчатись. Багато батьків досі використовують метод батога та пряника! Поки одні обіцяють подарувати смартфон та/або велосипед за гарні оцінки (а коли ні, забрати їх), інші вдаються до більш прогресивних методів. Наприклад, обирають своїм дітям STEM-іграшки, які розвивають допитливість та бажання дізнаватись більше про навколишній світ.

Журнал Wired, який щомісячно видається у Сан-Франциско та Лондоні, у 2011 році опублікував статтю "The 5 Best Toys of All Time", згідно з якою найкращі іграшки усіх часів – це палиця, коробка, мотузка, картонна втулка та земля. Це схоже на правду (хто з нас не колупався в землі знайденою палицею?), але сьогодні ми хочемо звузити часові межі до минулого року та розповісти, які іграшки відзначились у 2019-му.

Зміст
  1. Програмування та кодування
  2. Електроніка
  3. Фізика та хімія
  4. Природа та динозаври
  5. Конструктори
  6. Kiri – для поліглотів-початківців

Сьогодні STEAM-освіта та STEAM-розваги у всіх на вустах. Нові набори та конструктори створюються у всьому світі постійно. У гонитві за досконалістю виробники іграшок придумують таке, про що раніше можна було тільки мріяти! Наприклад…

Програмування та кодування

Sphero Mini

Цей роботизований м’ячик оснащений гіроскопом, акселерометром, світлодіодними індикаторами та безліччю способів взаємодії. Також це перший та єдиний у світі робот, який керується мімікою. Усе завдяки Face Drive – кумедній технології, що дозволяє контролювати рухи робота, просто змінюючи вираз обличчя!

Sphero Mini

Щоб запрограмувати робота, потрібно завантажити застосунок The Sphero Edu. У ньому ви зможете намалювати траєкторію рухів, використовувати блоки Scratch або створити власну програму на JavaScript.

Youtube video

Цей малюк може багато чого! Наприклад, брати участь у перегонах, перестрибувати бар’єри та огинати перешкоди. Також ви можете змінювати колір м’ячика в залежності від настрою.

Bloxels

Набір, який може стати першим кроком на шляху до кар’єри розробника відеоігор. З Bloxels ви спробуєте себе у ролі автора, художника, геймдизайнера та програміста власної унікальної гри. Для цього використовуються різнокольорові блоки, які користувач кріпить до дошки для створення сцен гри.

Bloxels

Потім необхідно просто зробити знімок дошки та завантажити його у спеціальний застосунок. Максимальна кількість доступних для завантаження знімків – 169, тож це реальна можливість створити багаторівневу гру та вивчити процес створення відеоігор цілком і повністю.

Youtube video

Little Sophia by Hanson Robotics

Little Sophia – це молодша сестра всесвітньо відомої Софії (людиноподібного робота). Її зріст усього 35 см, але вона може стати вашою подругою та порадницею у питаннях STEM, кодування та штучного інтелекту.

Little Sophia

Little Sophia має питливий та грайливий характер, і вона не лише реагує на ваші команди, але й може підтримати повноцінну бесіду!

Також робот вміє ходити, говорити, співати, грати та жартувати; Софія Молодша має багату міміку та гарну пам’ять – побачивши ваше обличчя, вона запам’ятає його та зможе впізнати з-поміж інших. Користувачі можуть запрограмувати її на Python та Blockly.

Youtube video

 Сьогодні Little Sophia доступна лише для попереднього замовлення, але ви можете встати у чергу, щоб подружитися з нею!

Електроніка

Makey Makey

Під’єднайте увесь світ до свого комп’ютера! Для цього вам знадобиться Makey Makey та будь-який предмет, здатний проводити електрику (банан, грифель, рослини або ж домашній улюбленець). Що ж можна зробити? Наприклад, пластиліновий або грифельний джойстик, ксилофон з яблук, бананове піаніно і багато іншого.

Makey Makey

Набір пропонує буквально тисячі можливостей для прояву вашої креативності. При цьому він не потребує встановлення будь-якого програмного забезпечення і працює як з Mac, так і з Windows.

Youtube video

А ось про те, як створювати музику з води, можна дізнатись завдяки нашому магічному набору 4M Магічне музичне коло.

Make It Real GoldieBlox - DIY Floating LED Cloud Light

Хмаринки – це не завжди похмурі провісники бурі. Інколи вони яскраві та пухнасті! Набір DIY Floating LED Cloud Light вам це доведе. У комплекті є все для створення чудової лампи-хмаринки, яка і кімнату прикрасить, і багато чому навчить.

LED Cloud Light

Ви можете змінювати колір та режим роботи хмаринки! Для цього у наборі є світлодіодна стрічка та пульт дистанційного керування. Усього доступні 13 кольорів та 3 режими роботи. Процес складання лампи описаний в інструкції, яка доповнена фактами про хмари: як вони утворюються, які бувають, та звідки береться дощ.

Youtube video

Mand Labs KIT-1: The All-in-1 STEM Electronics Kit

Mand Labs KIT-1 – це ваша особиста портативна лабораторія. Набір містить 156 електронних компонентів для проведення понад 54 експериментів. Інженери-початківці отримають реальну можливість зануритися в електроніку та на практиці випробувати закони фізики, а також створити корисні девайси для дому, цікаві ігри та ще трохи магії.

Mand Labs KIT-1

Компоненти набору зберігаються у коробці, яка більше схожа на скриньку для інструментів. Його зручно брати з собою, наприклад, до школи або в гості до друзів-інженерів. Щоб процес вивчення та створення був зрозумілий для кожного, Mand Labs KIT-1 постачається з двома детальними посібниками та дев’ятигодинним зібранням  відеоінструкцій.

Youtube video

Між іншим, рекомендуємо звернути увагу на електронні набори українського виробника Практична електроніка. Вони також розділені на різні тематики, а кожний конструктор містить навчальний посібник (в якому трохи пізнавальної теорії, багато цікавих фактів і звичайно різноманітні завдання та експерименти).

Фізика та хімія

MEL Science

Наборами для проведення хімічних експериментів важко здивувати, але MEL Science це вдалось! Адже це не просто досліди – це складні наукові проєкти, що містять уроки для заглибленого вивчення фізичних та хімічних явищ.

MEL Science

Оформивши доставку наборів Mel Chemistry, ви кожного місяця будете отримувати коробку з інгредієнтами, необхідними для проведення 2-3 дослідів. А у першому відправленні знайдете безкоштовний Стартовий набір та окуляри віртуальної реальності, з якими побуваєте на унікальних VR-заняттях.

Youtube video

4M Magnet Science Kit

Хто з нас не любив гратися з магнітами у дитинстві? Щоб сучасні діти взаємодіяли з ними більш усвідомлено,  компанія 4M створила набір Magnet Science. Він розповідає дітям про силу магнетизму, яка створюється магнітними полями.

4M Magnet Science Kit
4M Magnet Science Kit

Набір пропонує юним дослідникам провести 25 експериментів. Процес виконання усіх дослідів описаний в посібнику користувача. Там же ви знайдете інформацію про те, як це працює – що саме робить так, щоб магніти притягуватись, відштовхувались та виконувати ще з десяток крутих штук.

Boo Bubbles - Steve Spangler Science

Стів Спанглер, телеведучий, автор та вчитель, створив Boo Bubbles – набір для проведення безпечних експериментів із сухим льодом. Ви будете створювати бульбашки, наповнені туманом. Вони достатньо міцні, щоб ви могли утримувати їх у долонях, але коли вони луснуть, ви побачите туманну хмаринку!

Boo Bubbles

Набір розповідає про процес сублімації, при якому сухий лід переходить у газоподібний стан, минаючи рідкий. Ви також зможете експериментувати з температурою води, яка використовується для проведення експериментів. Від цього буде залежати швидкість хімічної реакції.

Boo Bubbles – набір, перевірений часом! Спанглер може похвалитися багаторічним досвідом навчання й розважання дітей, тому гріх не скористатися шансом оцінити результати його кропіткої роботи. Особливо якщо це настільки весело!

4M Kitchen Science Kit

З цим набором ви перетворите власну кухню на хімічну лабораторію, вивчите природні явища, електрику, створите кілька льодяників, надуєте мильні бульбашки найрізноманітніших форм та проведете ще кілька десятків захопливих дослідів. Усього їх в наборі 33.

4M Kitchen Science Kit
4M Kitchen Science Kit

Для дослідів знадобляться додаткові інгредієнти на кшталт харчової соди, води та харчового барвника. Посібник доповнений науковими фактами про кожний експеримент: завдяки чому він можливий, де у природі зустрічається та чим корисний для людства.

Природа та динозаври

Discovery Prehistoric SLIMYGLOOP® Dig

Discovery Prehistoric SLIMYGLOOP® Dig

Слайми наробили галасу у 2019 році! Поки діти стискали в руках в’язку желеподібну масу, батьки хвилювались, щоб вона не залишила сліди по всій квартирі.

Набір Discovery Prehistoric SLIMYGLOOP® Dig безпечний і для дітей, і для квартири. Він містить спеціальну ємність, інструменти для копання та два пакунки із «доісторичною желеподібною масою», в якій приховані рештки динозаврів.

Діти проведуть розкопки, після чого зі знайдених кісток зможуть скласти двох динозаврів. І, звичайно ж, вдосталь награтися з тією самою доісторичною масою.

Engino Green House

Engino Green House – це набір для створення міні-теплиці (габарити 6 × 69 × 37 см) з дверима та механічною системою вентиляції. Крім деталей для будівництва теплиці, в комплект також входять 12 вазонів для рослин, таця, шприц для поливу та навчальний посібник.

Engino Green House

Після того як теплиця буде складена, а насіння висаджене, діти зможуть спостерігати, як воно проростає. Набір познайомить із садівництвом: розповість про життєвий цикл рослин, про фотосинтез та про те, завдяки чому в теплицях створюються ідеальні умови для вирощування рослин.

Youtube video

До речі, для автоматизованого поливу вашого чудо-городу рекомендуємо STEM-набір від Arduino OKYSTAR. Складіть і запрограмуйте його, та будьте впевнені у тому, що у вашу відсутність рослини будуть отримувати достатню кількість води.

Dig a Dozen Dino Eggs Kit

Dig a Dozen Dino Eggs Kit – це набір, з яким будь-яка дитина зможе відчути себе справжнім палеонтологом та розкопати 12 динозаврів (тиранозавра, дилофозавра, анкілозавра та багато інших).

Dig a Dozen Dino Eggs

Після завершення розкопок набір пропонує відшукати відповідну картку з історією виникнення кожного динозавра. Звичайно ж, жодний палеонтолог не може обійтись без своїх інструментів! Dig a Dozen Dino Eggs Kit містить 12 зубил та 12 пензликів. Інструкції користувача також є в комплекті.

Конструктори

K'NEX Thrill Rides T-Rex Fury Roller Coaster Building Set

Чи вдасться вам втіки від грізного T-Rex-а, розсікаючи повітря на цій гірці? Є тільки один спосіб дізнатись! Для початку скласти конструктор, в якому 473 деталі, трек, вагонетка та картонка з зображенням тиранозавра.

K'NEX Thrill Rides T-Rex Fury Roller Coaster Building Set

Потім необхідно завантажити застосунок K’NEX Ride it! та, якщо ви маєте окуляри віртуальної реальності, відчути увесь спектр емоцій від майбутньої поїздки. Не страшно, якщо окулярів немає! Адже ви можете використати смартфон та прокотитися у 2D.

Youtube video

Якщо справжні американські гірки неблизько, можете спробувати їх демоверсію у себе вдома!

UBTECH JIMU Robot Mythical Series: Firebot Kit

Набір, який допоможе вам розпалити уяву та створити програмованого дракона, який дихає світлом! Для успішного складання вам знадобиться завантажити застосунок JIMU з покроковими інструкціями у 3D.

UBTECH JIMU Robot Mythical Series: Firebot Kit

У цьому ж застосунку ви зможете запрограмувати дракона: навчити його виконувати команди та обрати колір "вогню", яким він буде дихати (синій або червоний). Також до набору входять два комплекти крил, які рухаються зовсім як справжні завдяки зубчастій передачі.

Youtube video

Crazy Forts: Original

Будівництво фортець з подушок та ковдр – улюблена розвага для багатьох дітлахів. Crazy Forts: Original виводить її на новий рівень, пропонуючи незліченну кількість варіантів створення фортів різноманітних форм та габаритів.

Crazy Forts: Original

До набору входить 69 деталей: 25 пластикових м’ячиків та 44 міцні палиці. Створіть космічний корабель, замок принцеси або ж розкішний маєток, накрийте конструкцію ковдрою та починайте веселитись!

Youtube video

CIC Mega Cyborg Hand

Ця гідравлічна рука допоможе вам відчути себе кіборгом! Конструктор містить понад 200 деталей для створення великої рукавички, яка буде імітувати рухи вашої руки. Робот демонструє принцип роботи гідравлічної енергії.

Гідравлічні поршні дозволяють стискати та розтискати долоню, хапати та підіймати предмети. Рукавицю можна налаштовувати різними способами. Ви можете носити її на правій або лівій руці, а також використовувати як клешню (в такому разі великий палець буде розміщений у центрі).

Youtube video

Випробувати та оцінити гідравлічну рукавицю ви зможете зовсім скоро – слідкуйте за оновленнями асортименту на toys4brain! Найзручніший спосіб це зробити – підписатись на нашу розсилку та регулярно перевіряти поштову скриньку.

Kiri – для поліглотів-початківців

Kiri – це невеличкий дерев’яний кубик, що навчає дітей мовам. В нього вже вбудовані англійська, іспанська та китайська, але вже у 2020 році автори планують додати нові. Крім кубика, у набір входять картонка для вибору мови, картки з зображенням тварин, кольорів, фруктів, овочів, птахів, планет, геометричних фігур тощо.

Kiri

Все, що вам потрібно зробити – це дістати кубик та приставити його до картонки для вибору мови. Потім приставляти його до різних карток, щоб кубик озвучив те, що на них зображено. Kiri запроєктований на принципах Монтессорі, в основі яких лежить повторення матеріалу, використання натуральних матеріалів, фокус на дитині та залучення для навчання усіх органів чуття.

Youtube video

Що ж далі?

Навчатись під час гри стає дедалі легше. Саме STEM-іграшки дозволяють дітям не жертвувати веселими розвагами заради навчання, адже все це можна успішно поєднати. STEM-іграшки пройшли довгий шлях за останні десятиріччя. У 2019 році створювались нові незвичайні набори, а старі повторно довели свою користь та неповторність.

Залишайтесь з Toys4brain, і ми будемо продовжувати знайомити вас з найкращими представниками світу STEM-розваг.

Команда Toys4brain.

Копіювання матеріалів з сайту toys4brain.com.ua дозволяється тільки за умови вказівки авторства і розміщення зворотнього текстового посилання на кожен скопійований контент.

Відгуки клієнтів

uk
Українська Русский
Чат з продажів
 Українська не у мережі
 Техпідтримка не у мережі
Контакти
Телефон:
Зворотний дзвінок
Email:
Чат з продажів
Контакти