Конструктори Практична електроніка: теорія, підкріплена практикою

28.03.2018

В часи, коли джерел інформації хоч греблю гати, особливо цінними стають механізми, що дозволяють застосувати отримані знання на практиці. Хто б що не говорив, але теорія, не підкріплена практикою, хороша... тільки в теорії. Тому сьогодні ми хочемо поговорити про те, що здатне перетворити безтурботне захоплення в справу всього життя.

Про електроніку.

А саме про конструктори українського виробництва Практична електроніка. Це серія конструкторів, що містять все необхідне для того, щоб ви почали з вивчення основ електроніки, а закінчили, збираючи сенсор прихованої електричної проводки. Особлива цінність наборів - в навчальних посібниках, а також в можливості не просто зрозуміти принципи роботи, але й зібрати ті чи інші компоненти власноруч.

Єдине, про що вам доведеться подбати - це мультиметр. Жодного паяння або інших небезпечних пристроїв не потрібно.

На toys4brain представлена серія конструкторів, що здатна стати справжнім навчальним курсом з електроніки. Дуже пізнавальним та однозначно цікавим.

№1 Базовий

Починати найкраще з початку, тобто з набору №1. Це - базовий рівень для тих, хто тільки занурюється у світ електроніки та все ще плутає її з електрикою.

Ви дізнаєтеся про різноманітність резисторів (а головне, про їх призначення), познайомитеся з електричним колом, дослідите роботу конденсатора та його властивості накопичувати енергію. Також ви навчитеся працювати з мультиметром: вимірювати струм, напругу та опір в колі. Заодно зможете зрозуміти, чи варта справа заходу!

№2 Перемикачі

Другий рівень нашого курсу з електроніки присвячений перемикачам, які використовуються в електричних схемах.

Кнопки, тумблери, DIP-перемикачі, геркони, реле, понад 10 практичних схем. Ось де починається магія електроніки! Набір №2 покликаний не тільки збагатити новими знаннями, але й навчити застосовувати їх на практиці. Трохи менш ніж 200 років тому американець Семюел Морзе створив прилад, який протягом 100 років використовувався для передачі даних. Ми говоримо про телеграф, і сьогодні його може створити кожен (у кого як мінімум є наш конструктор!). Ви також навчитеся користуватися азбукою Морзе і точно здивуєте друзів під час наступної зустрічі!

№3 Напівпровідники

Більшість сучасних електронних приладів непрості у вивченні та розумінні. Однак усі вони створені й функціонують завдяки одним і тим же основним компонентам. Саме час познайомитися з діодами, стабілітронами та транзисторами. Набір №3 присвячений їм – напівпровідникам. Виконуючи інструкції з навчального посібника, юний дослідник сам створить більш ніж десять схем з використанням напівпровідників. Але і тут не обійдеться без веселощів! Працюючи з набором, дитина навчиться керувати приладами за допомогою води й світла та дізнається, як перетворити електричний сигнал у звуковий.

№4 Оптоелектроніка

Практична електроніка - для тих, чиї душі та руки прагнуть створювати, а не тільки спостерігати. Поки більшість школярів питає, чи знадобляться їм отримані на уроках знання в реальному житті, оптоелектроніка вже взялася за справу!

Як стверджує словник, оптоелектроніка охоплює проблему одночасного використання оптичних та електричних методів обробки, передачі й зберігання інформації. Звучить складно, а на ділі - неймовірно цікаво! Світлодіоди, семисегментні індикатори, фотодіоди, фоторезистори, оптопара... Ваш юний електронік (та й ви теж) дізнається не тільки значення цих слів, але також як і де використовувати ці електронні компоненти. А потім ще й створить прилади, які неодмінно здивують ваше оточення.

№5 Джерела живлення

Чи знаєте ви, які продукти з тих, що ви щоденно вживаєте в їжу, можуть стати джерелами електричної енергії? А чи знає це ваша дитина? За допомогою конструкторів Практична електроніка ви дізнаєтеся і про це теж! Вивчайте будову та принципи роботи джерел живлення разом з набором №5. Він розповідає про те, як перетворити силу м'язів і енергію сонця в електроенергію. А також показує, як об'єднати батарейки та акумулятори так, щоб отримати джерела живлення для електронних приладів.

№6 Операційні підсилювачі

Це стосується й конструктора №6. Він занурить дитину у світ операційних підсилювачів. Рівень advanced в курсі практичної електроніки, після вивчення якого, такі штуки як компаратор, тригер і суматор не викликатимуть питань, тільки мільйон нових ідей! Ви дізнаєтеся, як зібрати сенсор вологості або ж прихованої проводки. І ось так за грою і розвагою не тільки формується майбутній професіонал, але і створюються корисні в побуті речі та навички. І в цьому ще одна істотна відмінність STEM-іграшок від інших машинок з ведмедиками.

Серія Практична електроніка створена для того, щоб відкрити величезний та захопливий світ електроніки якомога більшій кількості дітей. А також зруйнувати міф про те, що тільки хлопчики з певним складом розуму можуть зрозуміти, що це, та з цікавістю збирати власні прилади. У 21 столітті знання більше не поділяють за статтю або віком. Тому електроніка - для всіх. Як і набори Практична електроніка, які завжди розкажуть, покажуть і навчать. Впевнені, дітям і підліткам, що мають допитливий розум, буде цікаво розбиратися в численних деталях набору, дізнаватися нові факти та експериментувати.

Команда Toys4brain.

Копіювання матеріалів з сайту toys4brain.com.ua дозволяється тільки за умови вказівки авторства і розміщення зворотнього текстового посилання на кожен скопійований контент.

Відгуки клієнтів

uk
Українська Русский
Чат з продажів
 Українська не у мережі
 Техпідтримка не у мережі
Контакти
Телефон:
Зворотний дзвінок
Email:
Чат з продажів
Контакти