STEM-події України, які варто відвідати наступного року

16.10.2018

Українці об’єднуються під стягом STEM! Сьогодні ми маємо намір розказати про фестивалі, на яких діти, підлітки й навіть дорослі зможуть продемонструвати та поповнити свої знання. І спеціально для тих, хто все пропустив і хоче дізнатись більше, розкриваємо усі паролі і явки найгучніших і наймасштабніших подій в українському світі STEM.

Mini Maker Faire

Maker Faire – міжнародний фестиваль, відомий далеко за межами України. У нас він вперше відбувся ще у 2015 році. Того року, 6 червня, близько 50 мейкерів зібрались, щоб поділитись своїми та надихнутись винаходами колег.

Mini Maker Faire

Найперший Maker Faire відбувся в Сан-Франциско у 2006 році. Сьогодні організатори й учасники називають його “the Greatest Show (& Tell) on Earth”. Наразі це національний тренд у США, найвеличніше шоу, що нараховує тисячі прихильників. Серед них як початківці, так і професійні інженери, винахідники, автори, вчені, митці, мислителі. Словом, всі, хто має корисну звичку творити, створювати й надихатись!

Засновник і організатор Maker Faire, американський журнал “Make”, все в тому ж 2015 році провів 120 фестивалів у форматі “Mini” (один з них в Україні), і ще 14 більш масштабних по всьому світу, зокрема в Токіо, Римі, Осло, Сіднеї та Гонконгу. Це подія, що точно заслуговує вашої уваги!

В нашій країні тренд досі набуває популярності, але з кожним роком все більша кількість людей дізнається і долучається до нього. Так, у 2018 році фестиваль розширив географію і відбувся в Дніпрі, Харкові, Львові, Одесі і, звісно ж, в Києві, де став п’ятим ювілейним для нашої столиці.

Maker Faire – це свято для всієї родини. Неважливо, чи любите ви ліпити глиняний посуд або збирати мікросхеми, – тут ви знайдете джерело натхнення і знань!

Mini Maker Faire

У 2018 році toys4brain з найкращими STEM-іграшками долучились до цієї події. Ми разом збирали, розбирали й досліджували наших найкрутіших роботів!

Mini Maker Faire

ROBOTICA

Robotica – це всеукраїнський STEM-фестиваль, ще одне місце сили для винахідників від малого до великого. Кожного року подія стає більш масштабною, і більша кількість талановитих людей віком від 6 до 25 років беруть у ній участь.

ROBOTICA

Ви здивуєтесь тому, яка кількість обдарованих першокласників є у нашій країні! Так, у 2018 році учасники молодшого шкільного віку вразили усіх, коли сконструювали й запрограмували робота для сортування овочів і фруктів, що здатний відчутно скоротити кількість харчових відходів.

На Robotica майбутні архітектори, вчені та інженери демонструють свої творіння, змагаються у Підготовчій категорії Всеукраїнської олімпіади з робототехніки, розважаються і навчаються в інтерактивно-навчальних зонах, беруть участь в архітектурному конкурсі LEGO, і, на десерт, відправляють своїх роботів на ринг змагатись у робобатлі! Усього передбачено чотири дисципліни: Robocugelring, Robo line race, Robosumo і Robolabirint.

ROBOTICA

Майстер-класи, лекції й зустрічі з винахідниками й вченими дають дітям можливість дізнатись більше про те, що їх цікавить: про робототехніку, архітектуру чи інженерію. А зони для проведення експериментів і технічні заняття дозволяють поспостерігати й навіть особисто відтворити різноманітні досліди!

ROBOfirst

Більше, ніж роботи. ROBOfirst – це молодий, але перспективний всеукраїнський фестиваль у сфері техніки та науки. Це місце, де поціновувачі інновацій, робототехніки та конструкторів LEGO зустрічаються, щоб продемонструвати свої найкращі й найсміливіші ідеї.

ROBOfirst

Вперше фестиваль відбувся у 2017 році. Тоді більш ніж 1000 дітей зі всієї України віком від 6 до 16 років довели, що майбутнє нашої країни в науці! На ROBOfirst майбутні вчені, архітектори, інженери й роботобудівники змагались у наймасштабніших світових конкурсах: FIRST LEGO League (для дітей 9-16 років) і Всеукраїнський фестиваль для дітей FIRST LEGO League Junior (6-10 років).

ROBOfirst і LEGO тісно пов’язані. Протягом шести місяців учасники фестивалю вивчали взаємодію тварин і людей з метою визначити, як ми впливаємо один на одного і як можна покращити ці процесі. В результаті досліджень було розроблено і представлено 130 дитячих стартапів на тему «Пліч-о-пліч з тваринами».

ROBOfirst

Крім змагальної частини, була ще й розважально-повчальна! Були організовані зустрічі з собаками-терапевтами, які вже допомагають у реабілітації воїнів АТО і дітям з особливими потребами. Був там і робот Пікассо, який навчив малюків малювати шедеври. Окрім того, були LEGO майстер-класи з архітектури, математики, програмування, робототехніки, науки та технологій. Singularity studio, перша українська студія, що навчає дітей розробці відеоігор, приєдналась, щоб показати, як створити власну гру! А ще діти керували роботом-захоплювачем, брали участь у робоперегони, робофутболі та безкоштовно розмальовували себе аквагримом! Словом, проводили час весело та інноваційно.

BestRoboFest

BestRoboFest – це грандіозне інженерне шоу України. Технопікнік, у центрі якого роботи та все, що з ними пов’язане! А саме п’ять видів робобитв (перегони, бої роботів-сумоїстів з LEGO та з інших матеріалів, змагання з програмування Scratch або S4A і конкурс технічних проектів), виставка техноновинок, видовищне шоу гігантських механізмів і виставка машин-монстрів MonsterCarsUA, а також Copter Race Show – перегони дронів і вертолітний фрістайл.

BestRoboFest

Крім масштабних та епічних битв, на BestRoboFest учасники відвідували всілякі майстер-класи з програмування, робототехніки (WeDo, Arduino, 3D-принтинг), пілотування мінікоптерів і складання ракет. А ще приємно проводили час у фотозоні та на дитячому майданчику.

BestRoboFest

І так, якщо ви зацікавлені, подія відбувається кожного року на початку літа в Дніпрі. Приходьте і будьте будьте готові сильно здивуватись, побачивши нестандартні, власноруч створені Монстро-Машини! Вхід вільний, а захват гарантований. І якщо вас теж цікавлять технології, і ви створюєте подібні транспортні засоби, не зволікайте та беріть участь в конкурсі! Переможець отримає не лише визнання натовпу, але й приємну матеріальну винагороду.

SPACEAPPS Challenge

Міжнародний хакатон SPACEAPPS – це місце, де зустрічаються справжні шанувальники космосу. Тисячі студентів, вчених, програмістів, дизайнерів, письменників, мейкерів та інженерів збираються разом у найрізноманітніших куточках світу, щоб дослідити Всесвіт.

SPACEAPPS Challenge

Між іншим, українські ентузіасти навіть не думають залишатись осторонь! Цього року на вибір учасників пропонується шість різних напрямків зі створення різноманітних проектів: від розв'язання проблем під час будівництва  до подолання наслідків стихійних лих, і відсутності їжі та води.

SPACEAPPS Challenge

Переможець отримає фантастичний приз, а саме запрошення на запуск справжньої ракети в США! SPACEAPPS Challenge – це змагання за межами Землі та вашої уяви!

Ми розповіли про наймасштабніші події України у сфері STEM. Молоде покоління нашої країни стрімко рухається істинним ляхом науки й техніки. Відвідуючи такі фестивалі, діти бачать, наскільки захопливим можуть бути і архітектура, і інженерія, і робототехніка, і всі пов’язані з ними галузі. А коли свято закінчиться, радимо вам закріпити набуті знання, емоції та натхнення за допомогою наших STEM-іграшок!

Команда Toys4brain.

Копіювання матеріалів з сайту toys4brain.com.ua дозволяється тільки за умови вказівки авторства і розміщення зворотнього текстового посилання на кожен скопійований контент.

Відгуки клієнтів

uk
Українська Русский
Чат з продажів
 Українська у мережі
 Техпідтримка не у мережі
Контакти
Телефон:
Зворотний дзвінок
Email:
Чат з продажів
Контакти