Досягнення українських школярів на iCan 2020 в Канаді

13.11.2020

Наприкінці цього літа команда Малої академії наук виборола чимало нагород на Міжнародному конкурсі інноваційних винаходів iCan у Торонто. Загалом 14 українських учнів уперше презентували нашу країну.

iCan – це головна наукова подія Канади, що дає можливість дослідникам та новаторам з усього світу поділитися та просунути наукові проєкти на міжнародному рівні. У 2020 році конкурс відзначив вже п`яту річницю! iCan організований товариством TISIAS (Toronto International Society of Innovation and Advanced Skills). На місцевому рівні подію підтримує компанія Innovation Initiative Cooperative Inc., на глобальному – Міжнародна федерація асоціацій винахідників (IFIA) та Всесвітня асоціація винахідницької інтелектуальної власності (WIIPA).

iCan 2020

У 2020 році свої таланти та навички на конкурсі демонстрували винахідники з 60 країн. Серед них і Україна, яка була представлена делегацією Малої академії наук. Особливо відзначилась Анастасія Венчковська, яка здобула потрійну перемогу – головний приз змагання серед молодих науковців Best Young Invention Award, золоту медаль та спецприз Toronto International Society of Innovation & Advanced Skills. Золото на iCAN вибороли ще шість проєктів талановитих українських школярів.

Крім медалей, молоді українські винахідники зібрали цілі комплекти інших нагород: два спеціальні призи від World Invention Intellectual Property Associations (WIIPA), одинадцять спеціальних призів від Toronto International Society of Innovation & Advanced Skills (TISIAS) і дві окремі відзнаки журі за інновації. А делегація Малої академії наук України за сукупним результатом отримала нагороду Best Delegation Award.

iCan 2020

Повний перелік українських переможців та їхніх винаходів:

  • Олександр Лучин, який створив Telegram-бота, що може перетворювати голосові повідомлення на текст десятьма мовами. Переміг у категоріях International Special Awards (від World Invention Intellectual Property Associations (WIIPA)) та Canadian Special Awards (від Toronto International Society of Innovation & Advanced Skills (TISIAS)).
  • Матюшенко Іван, який винайшов гібридне багатошарове теплоізоляційне покриття, що генерує енергію для житлових та промислових приміщень. Переміг у категоріях International Special Awards (від Indonesian Invention and Innovation Promotion Association (INNOPA)) та Canadian Special Awards (від Toronto International Society of Innovation & Advanced Skills (TISIAS)).
  • Христина Амброзяк, яка створила модель трансформованої конструкції для каркасного будівництва. Отримала перемогу у категоріях Canadian Special Awards (від World Invention Intellectual Property Associations (WIIPA)) та Jury’s Choice Awards.
  • Олег Білоус та Владислав Крамаренко, які створили AI Fresh Station – автоматизований пристрій на базі штучного інтелекту, призначений для вирощування харчових продуктів. Перемогли у категорії Canadian Special Awards (від Toronto International Society of Innovation & Advanced Skills (TISIAS).
  • Максим Лань та Андрій Велиховський, які розробили ProWir – бездротовий зарядний пристрій, що адаптується до будь-яких мобільних телефонів та планшетів. Перемогли у категорії Canadian Special Awards (від Toronto International Society of Innovation & Advanced Skills (TISIAS)).
  • Аліса Сергєєва, що розробила K-line - новий екологічний матеріал на основі каштана. Перемогла у категорії Canadian Special Awards (від Toronto International Society of Innovation & Advanced Skills (TISIAS)).
  • Михайло Штопко з проєктом "Біосинтез наноматеріалів та їх застосування у медицині". Переміг у категорії Canadian Special Awards (від Toronto International Society of Innovation & Advanced Skills (TISIAS)).
  • Дмитро Стеблина та Віталій Крюк, як створили Hypercoil – інноваційний зарядний пристрій, що дозволяє бездротово заряджати будь-які гаджети у радіусі 7 метрів. Перемогли у категорії Canadian Special Awards (від Toronto International Society of Innovation & Advanced Skills (TISIAS)) та Best Invention Design Awards.
  • Анастасія Венчковська, яка розробила проєкт "Маловитратний спосіб зрошення прибережних пустель". Перемогла у категорії Canadian Special Awards (від Toronto International Society of Innovation & Advanced Skills (TISIAS)) та Best Young Inventor Awards.
  • Іван Загорулько, який створив екологічний багатофункціональний пристрій для ванної кімнати. Переміг у категорії Canadian Special Awards (від Toronto International Society of Innovation & Advanced Skills (TISIAS)) та Best Invention Design Awards.
  • Ігор Шибка, який розробив мультипроцесорну комбіновану систему телемеханіки, що дає змогу робити колаборативного робота з різного обладнання або механізмів. Переміг у категорії Canadian Special Awards (від Toronto International Society of Innovation & Advanced Skills (TISIAS)) та Jury’s Choice Awards.

Вітаємо переможців! І нагадуємо, що у світі проводиться ще чимало наукових конкурсів. Дізнайтеся про них тут.

Інформацію про переможців взяли на сайті Малої академії наук України.

uk
Українська Русский
Чат з продажів
 Українська у мережі
 Техпідтримка не у мережі
Контакти
Телефон:
Зворотний дзвінок
Email:
Чат з продажів
Контакти